Ons keuken verhaal ....bijgewerkt op  19-12-2005 21:12:31
 
Dag 7 (18.12) de keuken is gekit en in gebruik genomen.
 • Gekookt voor 12 man, heerlijk om samen te kunnen kokkelrellen, dat is echt fijn een aanrecht met veel plek aan allebei de kant van de kookplaat. Gelijk de oven geprobeerd, ook perfect. Kortom, einde verslag. Nu alleen nog alles opeten ;-)

  Mijn advies: voor een keuken moet je bij Bemmel & Kroon zijn, ons is het prima bevallen.

 

Dag 5 (16.12) de keuken is gekit en in gebruik genomen.
 • Heerlijk om weer te kunnen koken in je eigen keuken, we zijn echt heel erg blij met het resultaat. Hij is mooier als we hadden kunnen bedenken. Dit weekend komen er 12 mensen eten, dus dat is de ultieme test. Eigenlijk is het hele aflevering perfect verlopen, alles is geleverd en alles werkt. Ik hoor van anderen dat dat niet altijd het geval is. We hadden zelf verkeerde stopkontakten uitgezocht, en Herman heeft ervoor gezorgd dat die omgeruild werden. Nu komt Herman over een week of 4 nogmaals langs om kleine zaken te verhelpen zoals een scheef deurtje of zo.
 • Wat een genot zo'n mooie keuken, en eerlijk is eerlijk, het ontwerp is van de verkoper van B&K. Toppie. Alleen de tegeltjes hebben we zelf bedacht en die blijken een schot in de roos.

 

Dag 3 (14.12) van het bouwen, de tegeltjes komen erop, er wordt gekit en de elektriciteit wordt afgewerkt...dus...klaar en koken maar
 • Vandaag komen de tegelzetters, die zijn niet blij met wat ze aantreffen, het blijkt dat er veel te veel lijmresten op de muur zitten om de nieuwe tegeltjes te kunnen plakken, dat had ik eigenlijk voor het bouwen moeten weghalen, maar dat wist ik niet. Nu moest het achteraf en zijn ze met zijn tween anderhalf uur bezig geweest om alles eraf te krijgen. Wat een klus. Daarna ging Patrick (de baas) naar een andere klus en bleef Peter achter om te gaan tegelzetten. Om half 1 was n muurtje klaar, om 1 uur was alles klaar. En het resultaat mocht er wezen, het is mooier als ik had kunnen bedenken. Mede dankzij Petra van de Tegeltiek in Voorburg die dit geadviseerd had. De keuken lijkt door de kleine tegeltjes groter geworden.
 • Samen met de spotjes is het voor mij een prima resultaat.
 • Kortom, Bemmel & Kroon heeft een prima keuken geleverd, de door B&K ingehuurde installateurs (Keukenmontage Unibehr, Electrodienst Rob Nell, Tegelzetbedrijf Wijer) hebben prima werk geleverd. Ik weet t zeker, het kost wat, maar het resultaat is mooier en vooral sneller als ik zelf ooit had kunnen doen.

  Leuk detail, de meeste gebruiken eigen materiaal voor montage zoals schroeven etc, omdat de meegeleverde vaak van minder kwaliteit zijn. In 3 dagen kunnen wij weer koken.

 

Dag 2 (13.12) van het bouwen, ....de keuken is bijna klaar, alles werkt en alles bijna perfect geleverd (1 deurtje wordt vervangen)
 • het gaat vandaag als een speer, eerst was de vaatwasser al geplaatst, nu komen de mangnetron, oven, keramische kookplaat aan de beurt. Er wordt bijzonder nauwkeurig gewerkt, en het resultaat is er naar, het ziet er allemaal uit zoals ik dat graag wil, bijna perfect, want perfect is overdreven ;-). De Afzuigkap is hierna aan de beurt, nadat het hele aanrecht is afgedekt met dik karton. Dit is een mega doos, en veel werk, maar ook dit krijgt Herman alleen voor elkaar. Als laatste gaat de ijskast erin, 1,8 mtr hoog, Ook hier blijkt weer de ervaring, alle onderdelen worden zonder op de handleiding te kijken geplaatst, het is allemaal heel fraai uitgevoerd, en je begrijpt dat ook waarom een inbouw duurder is dan een losstaande koelkast. Ook hier weer blijkt dat een goede voorbereiding noodzakelijk is, alle aansluitingen zitten onder handbereik.
 • Daarna wordt alles netjes opgeruimd en begint Herman met het plaatsen van alle deuren en plankjes, een hele klus, want het zijn heel veel plankjes en deurtjes.
 • Dan wordt netjes het laminaat op maat gemaakt wat onder de sluitplank moet komen.
 • Dan moeten wij weg en maakt Herman het alleen af, met de belofte terug te komen op vrijdag voor het afstellen van sommige deurtjes en het kitten van de naden.

Dag 1 (12.12) van het bouwen

 • vandaag beginnen de keukenbouwer (Herman van Unibeher) en de elektricien (Rob en Marco van Rob Nell) met de voorbereidingen, er wordt keurig gewerkt, alle onderdelen worden vervangen en op de juiste en veilige manier bevestigd.
  Om 10uur komt de keuken, de kamer staat direct vol met 15 ingepakte kasten en 6 inbouwapparaten, alleen de spotjes ontbreken, maar dit wordt door Herman direct geregeld en zullen vanavond alsnog worden langs gebracht (wat om 5 uur ook gebeurd).

 • Om 10.30 wordt de eerste kast ( de hoekkast gereedgemaakt voor plaatsing (gaten in de achterkant) want alle aansluitingen komen in de kast dat is later eenvoudiger met onderhoud. De onderkast heeft een aluminium bodem, dat is bij deze keuken standaard voor alle kasten waar water aan te pas komt. Binnen een paar uur staan de eerste kasten op hun plek  en wordt het blad erop gelegd.

 • (ps let als koper bij het plaatsen goed op, controleer het direct en geef eerlijk aan wat je niet mooi vindt, en laat je niet overhalen om zaken te accepteren die je niet wil, dat blijf je later altijd betreuren).

 • om 16:30 is Herman klaar met deel 1 alle kasten hangen en staan, morgen worden alle zaken ingebouwd.

 • de elektricien heeft voor alle apparaten keurig onder of boven stopcontacten geplaatst, en voor de oven een perilex stekker (dit is 2 x 220volt op 2 groepen).

 • overigens bleek dat het afwerken van het plafond niet in de offerte zat, en moest ik dus zelf aan de slag met witkalk en afdekplaatjes, geen probleem, maar ook weer iets om rekening mee te houden bij de koop.

 • s' middags is ook de tegelzetter langs geweest, het gaat om 3,5m2 tegelwerk in zwart/witte tegeltjes van Mosa van 10x10cm... blijkt dit ook een hele dag werk voor hem te zijn, pff dat valt tegen, want een hele dag werk is niet goedkoop! (300) weer iets wat niemand je verteld als je tegeltjes uitzoekt. hoe kleiner hoe meer werk, t klinkt achteraf heel logisch....maar ja wat niet.

  let op, de heren aan t werk laten gaan, en er niet zelf bij blijven, kan, maar ik raad het niet aan, ze moeten ook koffie hebben. (zie voor vandaag de foto's bij voorbereiding.

 
de voorbereiding (mei-sep)
 • na het bezoeken van vele keukenzaken, waarbij sommige echt vervelende verkooptechnieken hanteren, besluiten we in eerste instantie om te gaan voor een Ikea keuken, iedereen verzekerd ons van de goede kwaliteit, en we besluiten daarbij zelf inbouwapparatuur van Siemens te bestellen. Er is 1 maar, wie gaat het allemaal plaatsen en monteren, daarnaast komt het kwa maatvoering niet echt uit. Op advies van een 2 tal collega's gaan we ook naar Bemmel en Kroon in het Forepark, en we hebben geluk, we hebben een goede verkoper, die ons geen onzin verkoopt.
bij Bemmel & Kroon (okt)
 • We hebben 2 x een middag bij Bemmel & Kroon gezeten om de voor ons gewenste keuken samen te stellen. Deze tijd 2 x 3 uur heb je ook echt nodig, het grote voordeel van BK is dat ze vrijwel alle opstellingen kunnen laten zien, en dat vrijwel alle inbouwapparatuur voorhanden is. We hebben de kinderen thuisgelaten om op ons gemak te kunnen praten, dat is goed bevallen. Opvallend is dat de verkoper niet aandringt op een koop, maar eerder om nog eens goed over alles na te denken. Prima.
 • Ik heb op internet (www.inbouwshop.nl) en het boekwerk van Siemens alle apparatuur uitgezocht die ik wil hebben, het gaat bij ons om 6 apparaten, we kiezen soms de voordelige en soms de duurdere uit de serie, bij elkaar is dit verreweg de grootste kostenpost uit het keukenaanschaf (ong 4500 euro). De prijzen uit het siemensboek zijn onzin, je kunt het ongeveer kopen voor een bedrag tussen de 50 en 60% van deze prijzen. Eigen vooronderzoek met uitdraaien van offertes kan hier vele euro's opleveren! Bedenk wel dat als je een duurder of afwijkend onderdeel uitzoekt, dit niet altijd is wat de verkoper wil verkopen, er zit wellicht minder marge op. Belangrijk is om voor jezelf vast te stellen wat je wil hebben, en niet te vergeten dat de verkoper niet degene is die straks bij jouw thuis in de keuken zit, laat je niet verleiden om te gaan voor een iets goedkoper model, waar je dan 15 jaar spijt van hebt.
 • de verkoper wees ons constant op alle voor en nadelen van bijzondere kastjes of op bijzonder dure kasten. neem de tijd om hier over na te denken en bekijk goed de voorbeelden bij BK.
de koop (10.10)
 • De 2e keer hebben we getekend, het is belangrijk, ook hier was de verkoper van BK heel duidelijk, dat je 2,5 - 3000 euro moet reserveren voor installatie en meerwerk. Dat lijkt erg veel, maar het is echt noodzakelijk, je krijgt namelijk te maken met:
 • Rekening van de tegeltjes voor in de keuken en de tegelzetter, ongeveer 150 euro. (Tegeltiek in Voorburg, helemaal top!)
 • Rekening van de elektricien (Rob Nell uit Leiderdorp, tot nu toe goede service) die alle voorbereidingen voor het plaatsen van de keuken voorbereidt, en na het plaatsen alles aansluit. Zoals hij zelf aangaf, wordt deze post nogal eens over het hoofd gezien bij de keukenverkopers, reken hier toch zeker op een 600-700 euro. En dan moeten er geen groepen bij geplaatst moeten worden.
 • Rekening van de keukeninbouwer (Unibehr uit Hellevoetsluis), niet alleen voor het plaatsen (bij BK een vast bedrag) maar ook hier aardig wat meerwerk, zoals verplaatsen van aansluitingen voor wastafel en vaatwasser, bij elkaar rond de 600 euro.
 • Overigens zijn alle acties genitieerd door BK en alle andere benodigde mannen verzorgd door Unibehr, dit komt als klant plezierig en professioneel over.
de voorbereiding
 • we hebben ervoor gekozen om zelf te keuken te verwijderen (advertentie op marktplaats...gratis af te halen, complete keuken, wel meehelpen met verwijderen), en hier hadden wij geluk, iemand vlakbij wilde hem graag helpen, en binnen 4 uur was de hele keuken inclusief tegeltjes verwijderd. Het meeste werk ging zitten in het leegmaken van alle kastjes/laatjes die je in moet pakken in dozen. Wij hebben gekozen voor een soort stapeldozen die op verschillende plaatsen in de woonkamer staan. Ook de oude magnetron en de ijskast staan in de woonkamer, zodat we nog wel kunnen eten en drinken, het afwassen doen we in bad op de 1e verdieping. Overigens hebben wij een afvalbak gehuurd voor al het afval, dit is ook redelijk prijzig (250 euro), maar wel erg handig. zie de foto's bij het slopen.

de kosten
kasten (Rotpunkt)         4.000
apparatuur (6 apparaten Siemens)         5.000
aanrechtblad (multiplex)            700
plaatsen (2 dagen)         1.200
meerwerk plaatsen (waterleiding werk)            500
meerwerk electricien             450
tegels (Tegeltiek)            150
tegelen en voegen            300
afvalbak            200
         12.500

 
Reacties, Tips of Opmerkingen zijn altijd welkom, zie mail adres.